UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Конотопських можновладців підозрюють у "дерибані" понад п'яти бюджетних мільйонів

Чиновники провели конкурс на закупівлю одного предмета, а фактично закупили зовсім інший

Управління житлово-комунального господарства Конотопської міськради перевірить столична прокуратура та СБУ України. Про це йдеться в ухвалі Подільського районного суду м. Києва, інформує Depo.Суми.

Приводом для відкриття кримінального провадження стала інформація uоловного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України, про те, що службові особи двj[ фірм у змові зі службовими особами Управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради Сумської області упродовж 2015-2016 рр. привласнили понад 5 млн. грн. бюджетних коштів. Таку фінансову махінацію, йдеться в документі, провели під час добудови незавершеного об'єкту під пологовий будинок з діагностичним центром та дитячу поліклініку в Конотопі.

Слідчі встановили, що у 2015 році управлінням ЖКГ Конотопської міськради провело відкриті торги щодо добудови незавершеного об'єкту під пологовий будинок з діагностичним центром та дитячу поліклініку в Конотопі. Однак чиновники провели конкурс на закупівлю одного предмета, а фактично закупили зовсім інший. До того ж в ухвалі йдеться, що конотопські комунальники закупили акушерські ліжка та парові стерилізатори по завищеним цінах, а деякі інші об'єкти закупили взагалі поза конкурсними торгами.

Тож Подільський районний суду м. Києва своєю ухвалою від 30 січня надав тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення в Управлінні ЖКГ Конотопської міськради прокурору Київської місцевої прокуратури, іншим прокурорам у провадженні, а також за їх дорученням співробітникам ГУ КЗЕ СБУ (Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ України) та УСБУ в Сумській області. А саме до тендерної документації та документації про укладання управлінням ЖКГ Конотопської міськради Сумської області договору на проведення робіт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme