Клімкін назвав схибленою ідею Австрії про покрокове скасування санкцій

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не бачить сенсу в покроковому знятті санкцій з Росії, запропонованому міністром закордонних справ Австрії, яка зараз головує в ОБСЄ, Себастіаном Курцом

Про це він заявив в інтер'ю австрійському виданню "Профіль", повідомляє Depo.ua з посиланням на сторінку МЗС України на Facebook.

"Я не бачу сенсу (скасування санкцій, - ред.). Росія наполягає на тому, що вона не є однією стороною конфлікту, не демонструє каяття або готовності виправити те, що вона накоїла. Тобто ми хочемо підсолодити Росії те, про що вона навіть не хоче слухати. Ми робимо крок назустріч тому, хто продовжує наполягати на своєму праві перекроювати кордони Європи і на свій розсуд нападати на своїх сусідів. Ми хочемо стимулювати злочинця, аби той цього року вбив менше, ніж у минулому. Хіба це не схиблена логіка?" - заявив Клімкін.

На думку міністра, правильною логікою було б змусити злочинця повернутися до основ міжнародного права і виправити свої злочини. Тільки потім можна було б міркувати про пом'якшення покарання.

Клімкін також висловив думку, що санкції ЄС є однією з двох причин того, що Росія не набагато ближче підступилася до кордонів Євросоюзу.

"Перша причина - це готовність України оборонятися. Друга - це відчуття того, що будь-яке порушення міжнародного права буде мати фінансові наслідки", - сказав він.

Нагадаємо, у червні 2016 року глава МЗС Австрії Себастьян Курц виступив за поступове послаблення санкцій проти РФ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme