Апеляційний суд США залишив у силі припинення міграційного указу Трампа

Апеляційний суд США відхилив скаргу Міністерства юстиції США на рішення Федерального окружного суду Сіетла (штат Вашингтон) про припинення антиімміграційні указу Трампа

Рішення було прийнято пізно ввечері в суботу, 4 лютого, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

У короткій відповіді суддів говориться, що апеляція на рішення судді Федерального окружного суду Сіетла Джеймса Робарта відхилена.

Записка з відповіддю позивача на заперечення відповідача за позовом має бути подана до понеділка, 6 лютого.

В уряді США вважають, що рішення вашингтонського судді Робарта завдає безпосередньої шкоди громадському порядку і "переоцінює президентську політику щодо національної безпеки".

Нагадаємо, що Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

4 лютого Трамп на своїй сторінці в Twitter заявив, що вважає сміховинним припис федерального суду Сієтлу, який ввів тимчасову заборону на виконання президентського указу, спрямованого на посилення міграційного режиму, і обіцяв скасувати це рішення.

Мін'юст США оскаржує вердикт суду і відновити чинність указу.

27 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

У США десятки тисяч людей вийшли на мітинги проти імміграційної політики Трампа.

31 січня прокурор Сан-Франциско звернувся з позовом до суду, оскарживши указ президента США Дональда Трампа, який обмежує фінансування міст, які відмовляються видавати нелегальних мігрантів федеральній владі

Генеральні прокурори трьох американських штатів приєдналися до позову проти міграційного указу президента США Дональда Трампа

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme