В США призупинили виконання указу Трампа стосовно мігрантів

Держдепартамент США дозволив в'їзд на територію країни особам, чиї візи в даний час є дійсними

Таке рішення було прийнято зовнішньополітичним відомством після того, як суд в Сіетлі 3 лютого ввів тимчасову заборону на виконання указу президента США Дональда Трампа, спрямованого на посилення міграційного режиму, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Особи, які мають візи, які фізично не були скасовані, тепер можуть в'їжджати (в США), якщо їх в'їзний документ є дійсним", - заявив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомила телекомпанія ABC, міністерство національної безпеки, в свою чергу, тимчасово призупинило виконання положень підписаного Трампом документа, оголосивши, однак, що має намір в найкоротші терміни добитися скасування судової ухвали і захистити президентський указ, який є законним і доцільним.

Раніше суд в Сіетлі ввів тимчасову заборону на виконання указу Трампа, спрямованого на посилення міграційного режиму. Таке рішення прийняв суддя Джеймс Робарт. Тимчасова заборонна постанова стосується президентського виконавчого указу, згідно з яким США повинні на 90 днів припинити в'їзд в країну громадян семи держав з переважно мусульманським населенням. Виданий судовий припис діє в масштабах всієї країни.

4 лютого Трамп на своїй сторінці в Twitter заявив, що вважає сміховинним припис федерального суду Сієтлу, який ввів тимчасову заборону на виконання президентського указу, спрямованого на посилення міграційного режиму, і обіцяв скасувати це рішення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme