UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харкові розробляють систему реінтеграції ветеранів АТО в суспільство, - Світлична

Всеукраїнська конференція воїнів АТО "Відстоюємо зовні – будуємо всередині" пройшла в Харкові

У Харкові розробляють систему реінтеграц…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської ОДА, сьогодні, 4 лютого, очільниця області взяла участь у I Всеукраїнській конференції воїнів АТО "Відстоюємо зовні – будуємо всередині".

На конференцію зібралося більше 400 учасників АТО з восьми регіонів України, в тому числі зі Львівщини, Івано-Франківщини, Одещини та Київщини.

"Нас єднає одна думка й одна мета - забезпечення спокою та миру в нашій незалежній та вільній Україні. Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати агресора, який сьогодні воліє захопити нашу державу, - наголосила у своєму вітальному слові Світлична. - Маючи незламний дух і сильну волю, кожен із нас на своєму рівні відповідальності відстоює нашу державу. Безумовно, головний пріоритет Президента України Петра Порошенка - збереження безпеки, обороноздатності України. І саме армія, воїни АТО - ті люди, на кого кожного дня молиться вся держава, кому кожного дня ми бажаємо здоров'я та приділяємо особливу увагу".

Головною темою конференції стало повернення учасників АТО до мирного життя, зокрема, те, як саме допомагає в цьому влада, які є спеціальні програми для учасників АТО, практика вирішення житлових питань у різних регіонах України тощо. У цьому контексті Юлія Світлична зазначила, що в напрямку підтримки та вирішення проблемних питань учасників АТО Харківщина має багатий досвід і готова ним поділитися. Допомога воїнам АТО є одним із ключових пріоритетів для обласної влади, в регіоні розроблено дієвий алгоритм співробітництва з громадськими об'єднаннями учасників антитерористичної операції.

"Представники Спілки ветеранів АТО є моїми радниками. З ветеранами АТО ми розробили ряд цікавих та дієвих програм, завдяки реалізації яких, зокрема, Харківська область сьогодні – серед лідерів у країні щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО", - зауважила Світлична.

У свою чергу голова Ради ГО "Спілка ветеранів АТО" Олександр Сергієв наголосив, що за підтримки голови Харківської ОДА, при взаємодії з Держгеокадастром і учасниками АТО була розроблена процедура реалізації отримання документів права власності на земельні ділянки під садівництво та особисте сільське господарство.

"На оформлення документів до Держгекадастру надійшло 5 215 заяв, уже 4 779 осіб отримали дозволи на розробку землевпорядної документації на загальну площу 5,9 га. Воїни зі Слобожанщини отримали документи на право власності в таких населених пунктах, як Коротич, Вільхівка, Липці, Руська Лозова, Малинівка, Васищево, Великі Проходи, Печеніги, Красна Поляна, Солоницівка, Бабаї, Слатіно, Кочеток, Верхній Салтів. Зараз формуються та реєструються земельні кооперативи, межі яких вписуються до генпланів міст та селищ", - зазначив Сергієв.

Також у регіоні запроваджено нову програму, завдяки якій воїни можуть придбати доступне житло.

"За цією програмою 60% вартості житла сплачує учасник АТО, а 40% відшкодовує держава, - сказала Світлична. - Ми втілюємо в життя нові програми, які надають змогу адаптуватися та інтегруватися учасникам АТО після того, як вони повернулися з фронту: це стосується як працевлаштування, так і охорони здоров'я. Безумовно, ми не залишаємо без уваги й сім'ї бійців, які загинули".

Керівник області також повідомила, що діти учасників АТО мають змогу проходити оздоровлення не лише в Харківській області, але й їздити до Карпат або на море. Також регіон має зважений курс щодо патріотичного виховання молоді, зокрема до заходів залучають воїнів АТО.

Довідка Depo.Харків. У Харківській області за останніми даними зареєстровано 12 590 осіб, які мають статус учасника бойових дій. 204 наших земляки загинули в зоні АТО, 108 мають статус інваліда війни.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme