UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Шлюб за добу": Як укласти і скільки коштуватиме миколаївцям

Наразі жителям міста пропонують два приміщення для реєстрації

"Шлюб за добу": Як укласти і скільки кош…

У Миколаєві набирає обертів проект Мінюсту "шлюб за добу". Як можна швидко одружитися і скільки це коштуватиме, розповіли Depo.Миколаїв в територіальному управлінні юстиції.

Миколаївцям пропонують на вибір два приміщення для проведення церемонії міського палацу культури та урочистих подій, а саме по вул. Спаській, 44 та по вул. Шевченка, 58. Обидві будівлі розташовані в історичному центрі міста та пристосовані спеціально для проведення подібних заходів. Перелік планують розширити.

Пара, незалежно від місця проживання та громадянства, має звернутися за вказаними адресами, обрати місце та час реєстрації, узгодити процедурні питання з організаторами. Після цього між організатором і заявниками укладається договір у письмовій формі, подається заявка на проведення державної реєстрації шлюбу.

Подана заявка невідкладно передається до відділу ДРАЦС. Там перевіряють документ, подають на підписання нареченим заяву про державну реєстрацію шлюбу, після чого забезпечує проведення процедури, в тому числі урочистої церемонії весілля у місці та в певний час, що були обрані нареченими. Подружжя отримує свідоцтво про шлюб.

Нареченим необхідно підготувати на надати наступні документи: паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо заявником є іноземець, особа без громадянства, то необхідно додати документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України. Якщо заявники або один з них раніше перебували у шлюбі – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо). Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їхніми перекладами на українську мову, засвідченому в установленому порядку.

Послуга "шлюб за добу" коштує – 1176,57 грн, а якщо шлюб укладається в позаробочий час, у вихідні та святкові дні (неділя та понеділок для відділів ДРАЦС вихідні дні. Позаробочий час з середи по п'ятницю після 17:00, у суботу після 16:00), то загальна вартість послуги складатиме – 1241, 22 грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme