"Кривоозерська справа": Родичі вбитого хочуть понад мільйон компенсації

Сім'я Олександра Цукермана вимагає переглянути запобіжний захід трьом підозрюваним поліцейським та запідозрила фальсифікації

"Кривоозерська справа": Родичі вбитого х…

Сім'я жителя Кривого Озера Олександра Цукермана вимагають від підозрюваних у злочині поліцейських компенсацію моральної та матеріальної шкоди в розмірі 1,2 млн грн і заявляють про фальсифікації матеріалів досудового розслідування. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Преступности.Нет".

Попереднє судове засідання відбулося в п'ятницю, 3 лютого, у Врадіївському райсуді Миколаївської області. Колегія суддів у складі Федора Сокола, Володимира Фасія, Алли Сорочан розглянула клопотання сторін.

Адвокати родичів Олександра Цукермана почали вимагати в суду переглянути запобіжний захід для ще трьох фігурантів справи Миколи Хоменка, Олександра Причипойди, яких звільнили під заставу, та Романа Богача Романа, що перебуває під домашнім арештом. Зауважимо, що за рішенням суду головний підозрюваний у стрільбі в Цукермана - водій Денис Ляхвацький - під арештом. На думку адвокатів сім'ї Цукерман, все четверо чоловіків, які брали участь у побитті та вбивстві чоловіка, повинні утримуватися під вартою.

Крім клопотання про перегляд запобіжного заходу трьом підозрюваним, сторона захисту надала цивільний позов, в якому в цілому вимагають відшкодування моральної та матеріальної шкоди в розмірі 1,2 млн грн. А саме 10,2 тис. - матері вбитого Цукермана, 200 тисяч його вдові і по 2 тисячі гривень щомісяця на утримання його двох дітей. При цьому, оскільки на момент скоєння злочину обвинувачувані були працівниками поліції, сім'я Цукерман вважає, що поліція і держава повинні щомісяця виплачувати гроші на утримання дітей убитого до 18 років.

При цьому сім'я Цукерман заявила, що на їхню думку, докази, представлені в суді фальсифіковані. Зокрема, за словами адвоката, експерт вказав, що Цукерман отримав побої, які кваліфікуються як легкі тілесні, в той час як насправді, на думку родичів померлого, були важкі травми від побиття.

Крім цього, двоюрідна сестра Цукерман, в коментарі журналістам заявила, що під час розтину в тілі загиблого знайшли чотири кулі, а в справі їх дві. Також, на думку родичів Цукермана, не було підстав відпускати під заставу трьох підозрюваних, залишивши під арештом тільки Дениса Ляхвацького. Всі ці факти, на їхню думку, вказують на те, що до відповідальності за вбивство хочуть залучити лише на одну людину - Ляхвацького.

На засідання ухвалили розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу для Миколи Хоменка, Олександра Причипойди і Романа Богача. Розгляд справи "по суті" призначили на 10 лютого.

Нагадаємо, в ніч на 25 серпня в Кривому Озері декілька поліцейських прибули на виклик щодо сімейної сварки та пограбування таксиста. Місцевого жителя Олександра Цукермана побили та, за першим повідомленням поліції, йому "стало зле", і він помер. Як потім стало відомо, Цукерман помер від кульових поранень, яке спричинив один з поліцейських.

Повну хроніку подій в Кривому Озері читайте тут.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme