UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізькі волонтери про авдіївців: живуть зціпивши зуби, кажуть: "Ми – це Україна!"

Запорізькі волонтери, що вчора, 2 лютого, доставили гуманітарну допомогу в Авдіївку, вражені патріотичними проявами тамтешніх містян

Про це кореспондентові порталу Depo.Запоріжжя розповів керівник гуманітарної місії, директор Департаменту соцзахисту ЗОДА Ігор Мещан.

Запорізьких волонтерів вразило, як сьогодні, 3 лютого, зранку, одразу після нічного обстрілу авдіївці гуртом заходились відновлювати та ремонтувати пошкоджене артобстрілами місто.

"Вразило, як уранці авдіївці встали, мобілізувались, взяли у руки лопати, взяли в руки молотки і розпочали відновлювати своє місто. Вперто працювали. Коли ми розвантажили привезену нами гуманітарку, набігло багато авдіївців. Вони були вельми вдячні запоріжцям, що не побоялись, приїхали, що Запоріжжя протягнуло руку допомоги. Приємно, що авдіївці нам говорили: "Ми – Україна!". Вони розуміють, хто ворог, а хто друг", - запевняє Мещан.

За його словами, артобстріл вівся сплановано, скерований наводчиком. Зруйновані були в основному житлові будинки. В одному з них знайшли літню жінку, яку розірвало снарядом. Ще в одному будинку, крайньому, що стоїть причілком до поля, найбільше постраждав кут. В зруйнованій квартирі запорізькі волонтери спілкувалися з хазяйкою, пропонували їй переїхати у більш небезпечне місце. Але вона не погодилась залишати свою вщент зруйновану квартиру.

"Багато там таких, що стиснув зуби, живуть і не збираються нікуди переїжджати. Ця жінка сказала нам, що уже втретє буде ремонтувати квартиру, але не хоче нікуди звідти їхати, що буде на зло всім ворогам там жити, бо це її земля", - каже Мещан.

За його словами, переважна більшість авдіївців воліють залишатися в рідному місті, бо сподіваються на найшвидше звільнення Донбасу від російських окупантів.

Нагадаємо, запорізький гуманітарний караван потрапив піл обстріл в Авдіївці вчора, 2 лютого, увечері, під час розвантаження гуманітарної допомоги. На очах у запоріжців загинув водій тамтешньої ДСНС.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme