Японія надала 290 тис. дол. на освіту та медицину в п'яти регіонах України

Реалізація п'яти проектів у сфері освіти та медицини у 2017 році передбачена в Сумській, Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Українські новини", відповідні грантові угоди були підписані з українськими благодійними організаціями в посольстві Японії в Україні за участю посла Японії Шигеки Суми в п'ятницю, 27 січня. Уряд Японії надає Україні безоплатну допомогу в рамках 1-го етапу фінансування програми підтримки проектів людської безпеки "Кусаноне". Підписання 2-го пакету контрактів заплановано на лютий 2017 року.

Кошти виділені 4 благодійним фондам і організаціям на модернізацію медичного обладнання в Краснопільській центральній районній лікарні (Сумська область), Запорізькому обласному клінічному протитуберкульозному диспансері, Новомосковської центральної райлікарні (Дніпропетровська область) та Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні (Миколаївська область).

Також фінансова підтримка від уряду Японії виділена благодійному фонду "Карітас Одеса" на покращення навчальних умов у приміщенні Жовтневого навчально-виховного комплексу в Одесі. Всього з 2002 року в Україні в рамках програми "Кусаноне" були реалізовані 103 проекти на загальну суму 7,5 млн доларів.

Раніше в січні Японія передала Центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби медичне обладнання на 22,5 млн гривень.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme