Як Кремль запустив більшовицьку технологію капітуляції

Українська влада, на жаль, на третьому році війни так і не створила дієвого механізму реагування на підривну діяльність московської агентури в тилу

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Як Кремль запустив більшовицьку технолог…

Давно пора перестати називати проросійськими ЗМІ на кшталт "Страна.юа" чи "Весті". Вони не проросійські – а відверто російські. Українською у них є лише прописка. У самий розпал кривавих боїв під Авдіївкою, інспірованих Кремлем, країною прокотилася чергова хвиля російської пропаганди в нібито українських ЗМІ. Які в ескалації конфлікту звинувачують Київ. Мовляв, ЗСУ пішли в наступ, от і спровокували сепаратистів на відповідь.

Приміром зміст статті на "Страна.юа" зводиться до наступної маніпуляції: просування українських військ призводить до загострення ситуації на фронті і дає привід звинуватити Україну в порушенні Мінських угод. Це – цілковита брехня, яку могли вигадати лише мізки кремлівських політтехнологів.

По-перше, варто розуміти, що на Донбасі немає "нічийної землі", це – територія України, і так звані "сірі зони" також. По-друге, відповідно до Мінських угод існує чітка лінія розмежування. Згідно з даними домовленостями, на які весь час посилаються російські ЗМІ, ці території знаходяться під нашим контролем. Навколо конкретних зон розмежування постійно дуже багато маніпуляцій й інсинуацій. Тому варто було б ознайомити суспільство з детальною картою, аби в майбутньому запобігти різного роду домислам.

По-друге, Мінські угоди й супутні документи, прийняті групою переговірників, передбачають одночасне відведення важкої зброї. Терористи не лише не виконали цього пункту, але й розташували системи "Град" прямо в житлових кварталах Донецька. Мета – абсолютно зрозуміла: спровокувати наших військових на обстріли мирних жителів.

Ще один цікавий момент: коментар "Страна.юа" дає "боєць 72-ї бригади" на ім'я Андрій, який звинувачує командування у наступі. Такий коментар могли придумати не виходячи з редакції. З огляду на це, СБУ отримала гарну нагоду спитати у Гужви про такі "цікаві" джерела на фронті. Адже не варто забувати, що бійці ЗСУ не мають права розголошувати інформацію про те, що відбувається в зоні АТО.

І ще один момент: Володимир Путін знаний історичний реконструктор. Можна згадати, як Росія за час АТО на Донбасі неодноразово калькувала різні події, аби звинуватити нас у розв'язанні великої війни. Те, чим зараз займаються російські агенти впливу в Україні, починаючи від російських ЗМІ, і закінчуючи шуфричами на екранах "Росія 24" – це калькування історії Першої світової війни. Тоді більшовицька та різного роду "лівацька" преса в царській Росії активно підривала дух в армії і лицемірно закликала до миру. Всі добре пам'ятають, чим це закінчилося сто років тому: спочатку жовтневий переворот, Ленін, привезений в броньованому вагоні, і Брестський мир, який був вигідний Німеччині. Зараз більшовицькими методами російські гібриди діють в Україні. Свого Леніна вони ще не придумали, але негативний інформаційний фон навколо війни створюють щодня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme