"Я кричав "тікай"- не бачив, що він уже мертвий": запоріжці повернулися з авдіївського пекла

Запорізькі волонтери, що потрапили під обстріл в Авдіївці, сьогодні, 3 лютого, повернулися додому

 

"Я кричав "тікай"- не бачив, що він уже…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Запоріжці, що привезли вчора, 2 лютого в Авдіївку гуманітарний вантаж, попали під обстріл російсько-терористичних військ, що тривав з восьмої години вечора до п'ятої ранку. "Вцілілі дивом", - зізнався керівник гуманітарної місії, директор Департаменту соцзахисту Запорізької ОДА Ігор Мещан.

Загалом, разом із супроводом, в Авдіївку поїхали дев'ятеро запоріжців.

"Їхали в Авдіївку караваном з трьох машин: Газель, бензовоз і фура, завантажена 24 тоннами гуманітарки. У Краматорську довантажили ще дві тонни допомоги від сумчан. Везли консерви, будматеріали, плівку для вікон тощо. Зупинилися біля Авдієвської школи №2, щойно почали розвантажуватися, почався обстріл", - розповідає Мещан.

Перший снаряд вибухнув на стадіоні, другий на майданчику, де саме і розвантажувалися автівки, потім - ще два. Запоріжців не зачепило дивом, вони встигли евакуюватися. Пощастило і автівкам, вони посічені осколками, але на ходу.

Утім, прямо на очах у запоріжців був поранений авдієвський рятувальник Дмитро Трєтєйкін, ще один хлопець - водій Сергій Горбань загинув. "Він сидів за кермом, я йому кричав: "тікай" кілька разів, уже потім побачив, що він мертвий, а руки вчепилися за кермо", - із жахом згадує Мещан.

Усю ніч запоріжці разом із цивільними і рятувальниками провели в укритті, загалом їх там зібралося близько 70 людей. Уранці розвантажили гуманітарку і повернулися додому. Незважаючи на те, що на власні очі побачили пекло, готові до нових гуманітарних рейсів.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme