Військові із США приземлились на Львівщині

На Яворівщині розпочався черговий етап міжнародних військових навчань

Військові із США приземлились на Львівщи…

У четвер, 2 лютого, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у с. Старичі Яворівського району, стартував черговий етап підготовки підрозділів Збройних Сил України за програмою "Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна" (JMTG-U). Про це пише Depo.Львів.

Участь у заході взяли Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Марі Йовановіч, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Зокрема, Ростислав Замлинський зазначив, що ці навчання є хорошим прикладом співпраці України з іншими державами світу.

"Вже третій рік Україна потерпає від російської агресії. Саме мужність і відвага українських воїнів завадила Росії завойовувати Європу. За це наша держава заплатила високу ціну. Зокрема, 266 Героїв зі Львівщині полягли на Сході України. Але важливим фактором, завдяки якому Україна вистояла, є і ваша міжнародна підтримка".

У "Об'єднаній багатонаціональній групі з підготовки – Україна" беруть участь військовослужбовці збройних сил США, Канади, Литви, Польщі та Великобританії. Місія розпочалася у січні 2016 року. У її рамках підготовку пройшли вже п'ять батальйонів та три батальйони Національної гвардії України. Цей етап підготовки підрозділу Збройних сил України розрахований на 55 днів. У 2017 році підготовку мають пройти 4 батальйони українського війська.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme