UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінницька облрада просить Уряд та Раду вдосконалити "госпітальну" реформу

Вінницькі депутати вимагають призупинити дію пунктів 3 та 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 932 "Про затвердження Порядку створення госпітальних округів"

Вінницька облрада просить Уряд та Раду в…

Сьогодні, 3 лютого, під час сесії Вінницької обласної ради було ухвалено звернення до Уряду та Верховної ради України щодо припинення дії посанови про формування госпітальних округів, передає кореспондент Depo.Вінниця.

За відповідне рішення проголосувало 59 із 63 присутніх у залі депутатів. Текст звернення викликав чимало дискусій, адже не всі були згодні з напрацюваннями робочої групи. Тож свої проекти звернення пропонували фракції БПП та "Самопоміч", однак їх депутати не підтримали. Не знайшли підтримки і доповнення та зміни до звернення робочої групи, які вносили окремі депутати. Зрештою був проголосований варіант, який напрацювала робоча група з врахуванням пропозицій департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації.

Таким чином, вінницькі депутати вимагають призупинити дію пунктів 3 та 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 932 "Про затвердження Порядку створення госпітальних округів" до відпрацювання Міністерством охорони здоров'я України повного пакету необхідних нормативно-правових актів по формуванню госпітальних округів та узгодження їх з громадськістю, органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади.

Також депутати вимагають ухвалити закон про реформування галузі охорони здоров'я, в якому чітко визначити етапи та цілі зазначеного процесу, а також джерела фінансування, виходячи з потреб населення в медичній допомозі.

"Затвердити новий Закон України "Про охорону здоров'я в Україні", Закон України "Про медичне страхування в Україні", де передбачити різні форми надання медичних послуг населенню, визначити їх рівень та об'єм надання за державні кошти (сектор гарантованого державного забезпечення, страхування; страхові кампанії з надання медичних послуг і контролю за якістю надання медичних послуг). Впровадженню реформи в галузі охорони здоров'я України має передувати широкомасштабна інформаційна кампанія та громадські обговорення із залученням медичної спільноти, представників громадськості, засобів масової інформації",-йдеться у зверненні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme