В Одесі вклонитися мощам Пантелеймона прийшов Труханов та комуніст Кисловський

У числі перших це зробили мер Одеси, власник компанії "Гефест", віце-мер Чорноморська Юрій Крук, а також екс-комуніст і бізнесмен Андрій Кисловський

В Одесі вклонитися мощам Пантелеймона пр…

Як передає Depo.Одеса, з посиланням на "Думську", під стінами і всередині Спасо-Преображенського кафедрального собору святиню зустрічали сотні, якщо не тисячі городян. Безпеку частки великомученика забезпечували десятки військовослужбовців Нацгвардії, що оточили храм і утворили біля входу живий коридор.

У своєму зверненні до присутніх митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ Московського патріархату Агафангел висловив надію, що святиня "допоможе Україні знайти довгоочікуваний мир".

Після молебну одесити за ступенем причетності приклалися до раки з мощами. У числі перших це зробили мер Одеси Геннадій Труханов, власник компанії "Гефест" і тезка святого Пантелеймон Бумбурас, віце-мер Чорноморська Юрій Крук, а також екс-комуніст, власник мережі дельфінаріїв і бізнесмен Андрій Кисловський.

Мощі, які зараз знаходяться в нашому місті - це так звана ""чесна глава" Пантелеймона, тобто його голова, відтята язичниками (в це вірять християни). Зберігається "глава" на горі Афон, в Свято-Павлівському монастирі, звідки її і доставили в Україну з ініціативи і за гроші одного великого бізнесмена.

Нагадаємо, що 2 лютого через паломницьку Хресну ходу до Одеського Спасо-Преображенського кафедрального собору з 16 години в центрі Одеси було змінено маршрути руху транспорту.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme