В Естонію не пустять ансамбль імені Александрова

Міністерство оборони Естонії відхилило пропозицію місцевого бізнесмена Юрія Сахарова організувати в країні виступи російського ансамблю пісні і танцю імені Александрова

Про це заявив міністр оборони країни Маргус Цахкна, Depo.ua з посиланням на газету "Іхтулехт".

"Я можу відразу сказати, що не дам ансамблю пісні і танцю ім. Александрова, що входить до складу Збройних сил Російської Федерації, дозвіл приїхати до Естонії. Російських військових не чекають в Естонії", - заявив Цахкна в листі у відповідь на запит бізнесмена.

Міністр також нагадав, що Естонія "не приймає анексію Криму і участь Росії у війні в Україні", і саме тому "неможливо дозволити приїзд російського військового ансамблю до Естонії".

Нагадаємо, що колишній міністр оборони Естонії Ханнес Хансо в 2016 році відмовив російському Ансамблю імені Александрова, що входить до структури Міноборони Росії, у відвідуванні країни.

25 грудня 2016 року в авіакатастрофі під Сочі загинули 64 артисти (майже увесь хор, музиканти, артисти балету) колишнього складу Академічного ансамблю пісні і танцю Російської армії ім. Александрова, разом з його художнім керівником Валерієм Халіловим, що направлявся з концертом до сирійського Алеппо, зруйнованого російськими бомбардуваннями.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme