Капелан ЗСУ розповів, чого бояться жителі Авдіївки

Капелан Збройних сил України Геннадій Лисенко розповів, що жителі Авдіївки бояться хаотичних обстрілів і хочуть виїхати

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"Наразі обстріл припинений. В Авдіївці дуже тихо. Люди знову прийшли в пункти обігріву. Дуже багато людей прийшли за гуманітарною допомогою. Готуються машини для того, щоб розвозити допомогу адресно", – розповів Лисенко.

Говорячи про стан пунктів обігріву після обстрілу, капелан зазначив: "Ризик є скрізь. По пункту обігріву, не було прольотів. Ті, що були неподалік, по самому пункту не потрапляли. Потрапляли по місцях дислокації прийому гуманітарної допомоги. По самому наметовому містечку прольотів не було".

"Житлових будинків - є деякі пошкодження. Зараз вся інформація уточнюється. Поліція працює, щоб зафіксувати всі пошкодження", – додав Лисенко.

За його словами, у людей в Авдіївці є страх. "Ще більше людей захотіли поїхати з Авдіївки. Але в цілому паніки немає, все спокійно", – сказав капелан.

"Поки що не бачимо необхідності в евакуації міста. Опалення в будинках з'явилося, батареї дуже гарячі. Немає світла. В стару частину Авдіївки зараз приїдуть машини і будуть надавати допомогу людям похилого віку і тим, хто не має можливість сам собі допомогти. Місія ОБСЄ тут. Ведуться переговори", – резюмував Лисенко.

Нагадаємо, з починаючи з 29 січня бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО в районі Авдіївки, а також саме місто.

За даними глави Донецької ВЦА Павла Жебрівського, внаслідок нічного обстрілу Авдіївки загинули дві людини, ще три отримали поранення. Серед них загиблих - місцева мешканка і військовослужбовець ДСНС, серед поранених - офіцер ДСНС, іноземний фотокореспондент і місцева жителька.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme