У Кривому Розі батьки учнів ініціюють виключення російської мови з навчальної програми

Криворізькі батьки стурбовані тим, що їхні діти вивчають російську мову в рамках шкільної програми

 

У Кривому Розі батьки учнів ініціюють ви…

Про це повідомляє krlife.com.ua, передає Depo.Дніпро.

У Криворізькій гімназії №95 на батьківських зборах було вирішено в наступному навчальному році замінити в розкладі уроки російської мови на додаткові уроки англійської або математики. На думку батьків учнів гімназії №95 така заміна буде більш корисною для їхніх дітей

У міському управлінні освіти із ситуацію вже ознайомлені.

"Згідно з чинним українським законодавством навчальні плани розробляються загальноосвітніми навчальними закладами щорічно - на основі Типових навчальних планів - і затверджуються відповідним управлінням освіти.

Варіант Типового навчального плану (з вибором мови навчання, з вивченням мови національних меншин, з вибором профілю навчання і т. Д.) Навчальний заклад обирає самостійно залежно від типу установи, його спеціалізації, освітніх запитів учнів та їх батьків, з урахуванням кадрового та матеріально-технічного забезпечення. Тому з пропозиціями про виключення уроків російської мови з навчального плану батькам варто звернутися до адміністрації гімназії № 95 та показати протоколи батьківських зборів з відповідним рішенням", - пояснили в міському управлінні освіти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme