У центрі Будапешта влаштували протест проти Путіна

Кілька сотень людей у Будапешті вийшли на акцію протесту проти візиту до Угорщини російського президента Володимира Путіна та проти політики його угорського колеги Віктора Орбана

На мітингу, організованою опозиційною партією "Разом", засудили зближення Угорщини та Росії, повідомляє Depo.ua з посиланням на EuroNews.

"Не думаю, що ми повинні відкривати двері на схід, країні, у якій демократія не працює. Навпаки, ми повинні укріплювати демократію у себе, але ми цього не робимо".

Протест активно підтримали українці, що живуть в Угорщині.

"Путіну немає місця в Європі. Він терорист номер один. Він влаштував війну в Україні та вбив багато людей", – сказала одна з учасниць акції протести.

Демонстрацію планували провести перед парламентом, щоб докричатися до Путіна, але через суворі заходи безпеки людям дозволили зібратися лише за 700 метрів від будівлі парламенту.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін учора провів в Будапешті переговори з прем'єр-міністром країни Віктором Орбаном. Сторони обговорили питання економічних відносин, зокрема російський проект будівництва угорської АЕС "Пакш" і майбутні контракти на поставки в Угорщину російського газу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme