UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп дотримується політики Обами щодо Росії, – NYT

Президент США Дональд Трамп продовжив політику свого попередника Барака Обама щодо Росії, яка анексувала Крим і розв'язала війну на Донбасі

Про це йдеться у статті The New York Times "Трамп дотримується зовнішньої політики Обами", передає Depo.ua.

"Президент Трамп, пообіцявши радикальні зміни у зовнішній політиці Барака Обами, дотримується декількох ключових елементів стратегії колишньої адміністрації", – стверджують автори статті.

Наголошується на схожості позицій Трампа і Обама щодо анексії Криму, будівництва ізраїльських поселень на західному березі річки Йордан і випробувань владою Ірану балістичних ракет.

Як доказ щодо російського питання видання аналізує виступ постійного представника США при ООН Ніккі Хейлі, які заявила, що Вашингтон не скасовуватиме санкцій проти Москви, поки вона не припинить дестабілізацію на Донбасі і не виведе війська з Криму.

"Трамп зробив поліпшення відносин з Росією центральним елементом своєї зовнішньої політики під час виборчої кампанії, і європейські лідери закликали його не скасовувати санкції, які вони і Обама наклали на президента РФ Володимира Путіна після того, як він анексував Крим. Але в четвер постпред в ООН Хейлі звучала, як і її попередниця Саманта Пауер", – наголосили у статті.

"Ми хочемо поліпшити наші відносини з Росією. Проте важка ситуація на сході України вимагає чіткого і рішучого засудження дій Росії", – сказала Хейлі під час свого першого виступу на відкритому засіданні Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, Шварценеггер запропонував Трампу віддати йому посаду президента США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme