Торік на Львівщині відремонтували понад 500 км автомобільних доріг

На ремонт доріг загального користування Львівської області з різних джерел фінансування залучили рекордну за 25 років суму

У 2016 році на ремонт доріг загального користування Львівської області з різних джерел фінансування залучили рекордну за 25 років суму – 2,2 млрд грн та відремонтували рекордні 509,2 км автомобільних трас. Про це повідомив очільник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської ОДА Роман Кокотайло під час звіту, пише Depo.Львів.

За його словами, із цієї суми – 738,3 млн грн – це кошти від перевиконання митних платежів (відремонтували – 159,9 км), 276,9 млн грн – з обласного бюджету (відремонтували – 107,4 км), 309,3 млн грн – з держбюджету (відремонтували – 107,8 км), 460,1 млн грн – кошти, залучені під держані гарантії (відремонтували – 117 км), 136,1 млн грн – фінансовий ресурс державного інвестиційного проекту (відремонтували – 17,1 км), 242,6 млн грн – кошти на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання та 47,3 млн грн – органів місцевого самоврядування.

Крім того, торік ремонтні роботи велися й на дорогах комунальної власності. "Так, у 45 населених пунктах відремонтували 10,1 км доріг, - розповів Роман Кокотайло. - Використали 21,9 млн грн з обласної скарбнички і 12,6 млн грн – з місцевих бюджетів".

Слід зазначити, що протягом минулого року на Львівщині ввели в експлуатацію три асфальтних заводи: ТзОВ "Онур конструкціон інтернешнл", ТзОВ "Автомагісталь – південь", ПП "Рома".

За словами керівника департаменту Романа Кокотайла, основними завданнями на 2017 рік у процесі розбудови дорожньої інфраструктури є продовження ремонтних робіт на основних дорожніх артеріях області (заплановано відремонтувати 170 км доріг); проведення ремонтних робіт на дорогах, які з'єднують основні дорожні артерії області для їх розвантаження (передбачається відремонтувати 90 км доріг); розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури (планується відремонтувати 128 км доріг).

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme