Судовий розгляд у справі миколаївських "мажорів" продовжили без потерпілих

Екс-патрульна та таксист попередили про свою відсутність: прокурор та захисники дебоширів були не проти

Судовий розгляд у справі миколаївських "…

Сьогодні, 3 лютого, продожився судовий розгляд у справі миколаївських "мажорів" Артема Слободяника та Геннадія Симова, які "прославилися" завдяки дебошу та бездіяльності поліції у центрі міста. Розгляд справи продовжили без потерпілих, що не з'явилися на судове засідання, але повідомили про відсутність. Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

На початку засідання суддя Світлана Скрипченко зачитала лист від екс-патрульної Інни Бохонюк, яка проходить потерпілою у справі. Вона просила розглядати справу за її відсутності та покарати підозрюваних за всією суворістю закону.

Крім того, аналогічне звернення надійшло від другого потерпілого - таксиста Геннадія Сумцова. Він просив в подальшому продовжити розгляд без нього, свідчення, які давав раніше, підтримує, додати що немає. Варто додати, що у матеріалах справи також є заява Сумцова від 30 серпня 2016 року, в якій вн просить не проводити детального вивчення з приводу пошкодження його авто, оскільки збитки йому відшкодували, претензій він не має, від заяви відмовляється.

Прокурор та адвокати Слободяника та Симова не заперечували проти розгляду справи без потрепілих. Зауважимо, що на попередньому засіданні вони наполягали на тому, що присутність потерпілих обов'язкова, оскільки до них під час вивчення відео та інших доказів можуть виникнути питання.

Нагадаємо, вночі 30 серпня у центрі Миколаєва двоє дебоширів влаштували "розбірки" з таксистом. Декілька екіпажів патрульних, що приїхали на виклик, вислуховували образи з боку дебоширів, але не наважувалися їх затримати. Крім того, "не бачили", як людину поруч побили.

"Мажорам" оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України "Хуліганство", що карається обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Крім того, відповідно обвинувального акту, їм інкримінують ч.2 ст.342 КК України (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві).

Слободняк пояснив журналістам свою поведінку тим, що в нього нерви не витримали. Варто додати, що він нещодавно "засвітився" у сімейному дебоші, коли п'яним вигнав дружину з дитиною та висловлювався незензурно на адресу патрульних.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme