Стрімке погіршення погоди: У Києві сніг з дощем й сильний вітер

У Києві, 3 лютого, можливий мокрий сніг та ожеледиця

Стрімке погіршення погоди: У Києві сніг…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу КМДА.

За попередженням синоптиків, очікують сніг до 3-5 мм.

"Вдень 3 лютого опади триватимуть: мокрий сніг перейде в дощ, тому спостерігатиметься налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі 5-7° морозу, вдень - 0-2° тепла", - йдеться в повідомленні.

Так, Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликає водіїв бути уважними на дорогах, пішоходам рекомендують переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях і бути обачливими.

"Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте й трохи зігніть у колінах, ступайте на всю підошву; не тримайте руки в кишенях, розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу", - йдеться в повідомленні.

Також просять пішоходів бути уважними на тротуарі, оскільки автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати.

"Коли перебігаєте дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходьте металеві кришки люків – як правило, вони вкриті льодом", - підсумували у КМДА.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко у "Фейсбуц" нагадувала, що сьогодні - зміна погоди.

"До нас йде відчутне тепло, вже мчиться сильний поривчастий вітер, сунуть мокрий та дощ. І, відповідно, мігрені, крутіння-вертіння ніг та рук, ускладнення ситуацій на дорогах, підтавання льоду як на дахах, так і на тротуарах", - поперджає вона.

За словами синоптика, ніякого особливого синоптичного армагедону, але все разом - сніг, дощ, вітер - можуть багато що пустити не в тому напрямку.

"Рухаємось виключно до весни здоровими і цілими", - підсумувала вона.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme