UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Стіна Яценюка" на Харківщині готова на 70%

На території Харківської області триває інженерно-технічне облаштування державного кордону з Росією

Про це заявив помічник начальника регіонального управління Держприкордонслужби підполковник Едуард Марков під час прес-туру, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"На території Харківської області інженерно-технічне облаштування держкордону виконано на 70 відсотків. У числі іншого протягом 166 км споруджено оборонний вал заввишки 2 м і рів розміром 2,5 на 4 м. Облаштовано чотири суперсучасні системи відео- і сенсорного спостереження: в Дворічанському, Золочівському, Дергачівському та Великобурлуцькому районах. Також облаштовано 12 спостережливих веж, 8 з яких працюють на сонячних батареях, а всього таких веж буде 22. У стані повної готовності - чотири бойових модулів "Тритон", оснащених не лише системами відео- і сенсорного спостереження і космічним зв'язком, але і бойовими розрахунками. Цього року триває, у тому числі, облаштування 3-х з 5-ти опорних пунктів для особового складу прикордонної служби, і це при тому, що на 2017 рік Харківщині виділено близько 166 млн грн, а потрібно 800 млн", - зазначив Марков.

За його словами, для реалізації проекту облаштування держкордону з РФ Держприкордонслужбі до 2018 року планувалося виділити 4 млрд грн.

"У 2015 році на реалізацію проекту планувалося виділити 900 млн грн, але виділено 400 млн. План 2016 року - 1 млрд 200 млн грн, за фактом виділено 200 млн. План 2017 року - 1 млрд 300 млн, виділено 200 млн. Недофінансування - 2,5 млрд грн", - пояснив Марков.

За його словами, через недофінансування проект вже продовжено до 2020 року і може бути у черговий раз пролонгований.

Нагадаємо, що навіть у недоробленому стані "Стіна" дозволяє ловити порушників кордону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme