Справа Штепи у Харкові: адвокати просять відводу прокурора

Комінтернівський райсуд Харкова розпочав слухання справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи

Справа Штепи у Харкові: адвокати просять…

Як передає кореспондент Depo.Харків, на самому початку засідання адвокати Штепи заявили клопотання про відвід представника держобвинувачення.

Зокрема, адвокат Дмитро Марченко заявив, що у своєму клопотанні про самовідвід попередній головуючий суддя Червонозаводського райсуду Харкова у справі Штепи Віктор Єжов висловлював переконання, що у провадження здійснюється непроцесуальне втручання. "Сторона захисту вважає, що прокурор Кравченко особисто зацікавлена в результатах кримінального провадження або існують інші обставини, які викликають обґрунтовані сумніви в неупередженості прокурора Кравченко", - сказав Марченко.

На його переконання, представник держобвинувачення чинив тиск на Червонозаводський райсуд Харкова, який раніше розглядав справу Штепи.

"Прошу задовольнити заяву про відвід прокурора прокуратури Харківської області Кравченко від участі у судовому розгляді", - сказав Марченко.

У свою чергу адвокат Штепи Олександр Тананакін висловив переконання, що розподіл провадження у Комінтернівський райсуд Харкова ухвалений "виключно під тиском прокуратури".

Представники прокуратури відкинули обвинувачення у тиску на Червонозаводський райсуд Харкова, сказали, що особисто вони не вносили відомості до ЄРДР щодо сприяння Єжовим терористичній діяльності, а також, що особисто вони не є процесуальними керівниками у цій справі.

Представники прокуратури, звертаючись до адвокатів і суду, наголосили, що заяви сторони захисту є лише припущенням, та попросили надати докази тиску на Єжова, якщо такі взагалі є. "Вважаю, що заявлене клопотання не обґрунтоване, тому прошу залишити клопотання без задоволення", - підсумувала прокурор Олена Кравченко.

У ці хвилини суд видалився до нарадчої кімнати для вирішення питання за заявленим клопотанням.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme