Штепа не хоче, щоб її справу слухали в Харкові

Комінтернівський суд Харкова відхилив заяву захисту екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід колегії суддів

Штепа не хоче, щоб її справу слухали в Х…

Як передає кореспондент Depo.Харків, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, 3 лютого.

Під час засідання адвокат Штепи Дмитро Марченко зазначив, що Апеляційний суд Харківської області визначив підсудність справи Комінтернівському райсуду Харкова 1 лютого, а автоматичний розподіл суддів Комінтернівського райсуду у справі Штепи, за його словами, відбувся менше, ніж за годину.

Більше того, відзначив адвокат, автоматичний розподіл відбувся після 18:00, тобто в неробочий час суду. Також Марченко зауважив, що в описі провадження містилися помилки – були вказані як адвокати Штепи особи, котрі не беруть участь у розгляді справи.

Адвокат висловив сумнів, що розподіл справи міг відбутися так швидко. "Прошу задовільнити заяву про відвід колегії суддів", - наголосив Марченко.

Другий адвокат Олександр Тананакін вчергове висловив сумнів, що розподіл справи "пройшов без втручання працівників прокуратури Харківської області".

"Я переконаний, що на вас чиниться тиск з боку керівництва прокуратури Харківської області", - сказав Тананакін.

У свою чергу представники державного обвинувачення висловилися проти задоволення заяви. На думку прокурорів, порядок розподілу провадження не був порушений, конкретних фактів здійснення тиску на суд або втручання у систему перерозподілу не наведено.

Сама Штепа заявила, що виступає проти розгляду справи будь-яким судом у Харківській області. "Я проти розгляду цієї справи взагалі в Харківській області", - наголосила вона.

Порадившись у нарадчій кімнаті, суд відмовив у задоволенні заяви, пославшись на відсутність в ній будь-яких доказів втручання у систему розподілу справ або тиску на суд.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme