Сенат Румунії візьметься за визнання Голодомору

Сенат Румунії (Верхня палата парламенту) розгляне Звернення Верховної Ради України про визнання Голодомору 1932-1933 років злочином і геноцидом проти українського народу

Про це заявив голова Сенату Келін Попеску-Терічану під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах України в Румунії Євгеном Левицьким, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Відповідне Звернення Верховної Ради України буде уважно розглянуто румунським Сенатом", - запевнив спікер Сенату.

Євген Левицький, в свою чергу, поінформував голову Сенату про загострення ситуації на Донбасі, а також подякував румунський парламент за послідовну підтримку України у її протистоянні російської агресії, висловивши сподівання, що новообраний законодавчий орган і надалі надасть підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Зустріч відбулася в контексті 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Румунією.

Нагадаємо, 26 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про заходи у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору 1932-33 років, в якому дав доручення МЗС продовжити роботу щодо визнання міжнародною спільнотою, іноземними державами та міжнародними інституціями Голодомору геноцидом українців.

За даними Національної академії наук України, оприлюдненими в 2013 році, жертвами Голодомору 30-х років ХХ століття в УРСР стали 4,5 млн осіб. Загальне число загиблих від голоду в ті роки в цілому по СРСР обчислюється в межах 7-8 млн чоловік. З неукраїнських втрат левову частку складають жертви голоду на Північному Кавказі і Кубані.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme