Російські хакери атакували пошту співробітників спецслужби Норвегії

У Норвегії дев'ять особистих поштових акаунтів співробітників служби безпеки зазнали атаки з боку хакерів, імовірно, пов'язаних з російськими спецслужбами, повідомили в норвезькій службі безпеки

Була зафіксована фішинг-атака - відправлення повідомлення з метою викрадення конфіденційних особистих даних конкретного користувача пошти, передає Depo.ua з посиланням на ABC News.

При цьому в службі уточнили, що в результаті атаки не було витоку секретної інформації.

Речник служби безпеки поліції Норвегії Мартін Бернсен повідомив, що раніше в цьому році закордонний партнер попередив про "цільові атаки" на системи Норвезької робочої партії, військових та урядових структур.

За його словами, за цією атакою стоїть група, відома як APT29 і Cozy Bear. "Імовірно, простежується зв'язок з Росією", - заявив він.

Угруповання Cozy Bear раніше звинувачували в атаці на кілька аналітичних центрів у США. Хакери, ймовірно, стояли і за зломом Національного комітету Демократичної партії США, після якого порталом WikiLeaks були викладені у відкритий доступ майже 20 тисяч електронних листів, пов'язаних з передвиборчою кампанією Гілларі Клінтон.

Американські фахівці з кібербезпеки вважають, що угруповання Cozy Bear пов'язане з ФСБ Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme