Рева: звільнення і підвищення цін через зростання мінімалки не буде

Міністр соцполітики спростував чутки про масові звільнення через зростання мінімальної зарплати

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

3 лютого в ефірі телеканалу "112. Україна" міністр соцполітики України Андрій Рева спростував інформацію про можливі негативні наслідки від підвищення мінімальної заробітної плати.

Міністр наголосив, що подібні прогнози не мають під собою жодних підстав та є некомпетентними і непрофесійними. "Коли проводяться розрахунки у сфері зайнятості, то міністерство фінансів та міністерство економічного розвитку нічого не роблять без міністерства соціальної політики, яке, у свою чергу, співпрацює з провідними науковцями", - заявив Андрій Рева.

Урядовець підкреслив, що міністерство соцполітики провело усі необхідні дослідження та розрахунки, які дозволяють стверджувати, що жодних негативних наслідків для економіки від підвищення мінімальної зарплати не відбудеться. "Якщо планується зростання економіки на 3 відсотки, то про яке скорочення робочих місць може йти мова? Якщо доходи держбюджету у січні 2017 року зросли на 40% до січня минулого року, а пенсійний фонд отримав на 1,2 млрд грн більше, це ніяк не могло відбутися через скорочення працівників", - заявив міністр.

Нагадаємо, що Андрій Рева заявив – за останні роки кількість робочих місць в Україні скоротилася на 3 млн, а близько 10 млн українців працездатного віку не мають офіційного місця роботи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme