Пентагон підтвердив розгортання ПРО у Південній Кореї

Міністр оборони США Джеймс Меттіс у п'ятницю провів зустріч з міністром оборони і главою МЗС Південної Кореї, під час якої підтвердив наміри США продовжувати розгортання новітньої системи ПРО THAAD на тлі ядерної загрози з боку КНДР

Зустріч відбулася в Сеулі під час першого візиту глави Пентагону до цієї країни, поінформували в оборонному відомстві США, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Міністр Меттіс і міністр (оборони. – Ред.) Хан підтвердили рішення щодо подальшої реалізації критично важливих заходів оборони, таких як розгортання комплексів протиракетної оброни THAAD (Висотної зональної оборони на театрі бойових дій), підвищення готовності оборонного альянсу, а також підвищення ефективності тристороннього співробітництва США-Південна Корея-Японія", - йдеться в офіційному повідомленні.

При цьому зауважується, що під час зустрічей глави Пентагону в міноборони і МЗС Республіки Корея обговорювалися питання обстановки в регіоні з огляду на загрози з боку КНДР. Крім того, сторони наголосили на необхідності продовжувати консультації й тісну співпрацю.

Меттіс заявив, що "будь-який напад на Сполучені Штати або їх союзників буде відбитий, і будь-яке застосування ядерної зброї зустріне ефективну й переважаючу відповідь".

Міністр оборони США також зазначив, що адміністрація Дональда Трампа визначає пріоритет Азіатсько-Тихоокеанському регіону, а також зміцненню союзу США і Республіки Корея.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme