На Закарпатті льодові затори на ріках підриватимуть військові 128-ї бригади

Для підривних робіт і звільнення річок від льодяних заторів будуть задіяні додаткові піротехнічні сили із сусідніх областей, а також 128-ма гірсько-піхотна бригада

На Закарпатті льодові затори на ріках пі…

Про це йдеться на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, пише Depo.Закарпаття.

У зв'язку з критичною ситуацією, яка виникла з льодоходом на Закарпатті, Москаль звернувся до голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна з проханням направити в область додаткові піротехнічні сили ДСНС.

Сьогодні, 3 лютого, п'ять піротехнічних бригад із сусідніх Львівської та Івано-Франківської області виїдуть на Закарпаття для проведення підривних робіт і звільнення русел річок від льодяних заторів. Ще до приїзду піротехніків на підривних роботах буде задіяна також 128-ма гірсько-піхотна бригада – домовленість про це досягнута між головою ОДА та керівництвом бригади.

"Сьогодні на Закарпатті найбільш критичний день із льодоходом. До вечора основна маса льоду має пройти через область, і вода піде на спад. Залишки льодоходу пройдуть Закарпаттям завтра в першій половині дня. Слідкуємо за ситуацією й готові до адекватної реакції", – наголошує Москаль.

Нагадаємо, підняття температури та інтенсивні дощі спровокували танення снігу і сходження лавин у високогірних районах Закарпаття, сходження льодоходів на ріках.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme