На захист агрохолдингу Бахматюка перед Гонтаревою встали навіть його конкуренти

Український аграрний бізнес - починаючи від найбільших виробників і закінчуючи дрібними фермерами - підтримує прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який заявив про неприпустимість атак Нацбанку на агрохолдинг Ukrlandfarming Олега Бахматюка

На захист агрохолдингу Бахматюка перед Г…

Про це заявив голова Ради підприємців при Кабміні, народний депутат Леонід Козаченко, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Вєсті".

У Раді підприємців при Кабміні заявляють, що ситуація з Ukrlandfarming викликала дуже великий резонанс серед українського бізнесу. Олега Бахматюка підтримали не тільки його партнери, а й конкуренти. Бізнес вважає, що слідом за холдингом Бахматюка почнеться знищення інших більш дрібних виробників. Крім цього, це завдасть удару по всьому ринку, який масово почнуть покидати інвестори, спровокувавши "ефект доміно".

"Це питання вже перейшло у публічну площину, про нього багато говорять. Цікаво, що великі і жорсткі конкуренти Бахматюка встали на його захист. Тому що те, що відбувається не відображує офіційну позицію влади, нібито економіка знаходиться у важкому стані, і потрібно підтримувати бізнес", - зазначив Леонід Козаченко.

За його словами, Ukrlandfarming підтримали навіть фермери, які вважають великі компанії своїми основними конкурентами.

"Вони (селяни, - ред.) борються проти таких компаній. Але коли вони побачили, що держава такі величезні компанії готова знищити, про що тоді говорити, коли буде йтися про маленького фермера? Тому Асоціація фермерів теж підписала лист зі зверненням до керівництва країни, щоб були ухвалені офіційні рішення щодо врегулювання цієї проблеми. Якщо зовнішні кредитори довіряють таким компаніям, чому цього не робить НБУ?" - сказав Козаченко.

В Асоціації фермерів і приватних землевласників підтверджують: підтримали Бахматюка, бо бачать в діях Нацбанку спробу захоплення рейдерським способом найбільшої аграрної компанії.

Як відзначає видання, сам власник Ukrlandfarming в черговий раз заявив, що готовий до переговорів, запропонувавши реструктуризувати свій борг і борг пов'язаних з ним компаній перед Нацбанком і Фондом гарантування вкладів фізосіб навіть на більш жорстких умовах, ніж умови, запропоновані державою екс -акціонерам "Приватбанку". Колишнім власникам найбільшого банку дозволили повертати кредити протягом 10 років - Бахматюк зобов'язується закрити всі свої зобов'язання значно швидше.

"На жаль, поки з боку Гонтаревої звучить все та ж войовнича риторика - маніпуляція цифрами, гучні звинувачення. В останньому інтерв'ю глава НБУ спочатку намагалася заперечувати той факт, що власник Ukrlandfarming звертався з офіційною пропозицією про реструктуризацію боргів, але потім визнала, що це взагалі не має значення, бо "Національний банк не займається реструктуризацією виданого рефінансу". Гонтарева навіть не приховує, що доля величезної компанії її абсолютно не турбує - "НБУ зобов'язаний по закону стягувати застави і виставляти їх на відкриті торги", - пояснює вона, ні словом не обмовившись про долю десятків тисяч співробітників Ukrlandfarming", - пише видання.

"Тим не менш, в Раді підприємців при Кабміні сподіваються, що позитивне рішення з питання Ukrlandfarming буде ухвалене найближчим часом. Крім того, в Раді розраховують, що Нацбанк в цілому скоректує свою політику, і щодо виробників, що опинилася в складній економічній ситуації через об'єктивні причини, буде застосовуватися особливий підхід, що має на меті не вичавити борги за будь-яку ціну, а підтримати і допомогти пройти кризовий період", - резюмува автор публікації.

Нагадаємо, що власник найбільшого українського агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк звернувся до керівництва країни за підтримкою. За його словами, керівництво Національного банку відмовляється навіть розглядати пропозицію щодо реструктуризації кредитів рефінансування, і веде інформаційну кампанію з метою знищення агрохолдингу, де працюють близько 37 тис. осіб.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme