На Вінниччині з'являться патронатні сім'ї

У рамках експерименту  у 2017 році у Вінницькій області заплановано створення 10 патронатних сімей

На Вінниччині з'являться патронатні…

Керівники служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Вінницького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 31 cічня 2017 року уклали спільну угоду з Міжнародною благодійною організацією "Партнерство "Кожній дитині". Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької ОДА.

В рамках угоди в області запроваджено нову послугу - патронат над дитиною

Це послуги з тимчасового, догляду, виховання та реабілітації дітей, які потрапили в складні життєві обставини. У Києві, Броварах, Білій Церкві та Умані вже діють 7 сімей патронатних вихователів. Їхніми послугами скористалися 94 дитини. Кожна третя дитина була повернута до біологічних батьків, решта влаштовані до сімейних форм виховання чи усиновлені - жодна дитина не потрапила до інтернату.

В рамках виконання угоди Міжнародною благодійною організацією "Партнерство "Кожній дитині" буде забезпечено методичну підтримку центрам соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в процесі відбору сімей-кандидатів у патронатні вихователі. Крім того, організація бере на себе фінансування витрат на проведення навчання однієї групи сімей - кандидатів у патронатні вихователі

У Вінницькій області заплановано у рамках експерименту створення у 2017 році 10 патронатних сімей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme