На Тернопільщині затримали дезертира з Дніпропетровської області

Носіння, зберігання, придбання бойових припасів без дозволу інкримінують правоохоронці правопорушнику

На Тернопільщині затримали дезертира з Д…

Двадцятисемилітній чоловік дезертир сховався на Тернопільщині, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу поліції Тернопільщини.

Останнім часом він жив без реєстрації в одному з сіл Борщівського району.

За словами начальника відділу слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Рустама Гикавчука, до Борщівського відділення поліції надійшло повідомлення від селян. Люди скаржилися, що у під'їзді лежить чоловік у стані алкогольного сп'яніння.

"Невідомим виявився дезертир. Під час поверхневого огляду у чоловіка виявили кілька набоїв. А згодом, провівши обшук помешкання, відповідно до рішення суду, працівники поліції знайшли й інші набої. Їх він зберігав у сараї тимчасового помешкання на Борщівщині", - йдеться у повідомленні.

Загалом поліцейські вилучили 40 набоїв калібру 5,45 мм, патрони зразка 1974 року до нарізної вогнепальної зброї вітчизняного зразка, придатні для стрільби. Де взяв їх, не зізнається, але стверджує, що зберігав не для продажу, а для власного користування.

Власник набоїв проходив службу у інженерно-саперній роті військової частини у Дніпрі. Він підписав контракт і навіть їздив у зону проведення АТО. Проте не дослужив, а втік. Тому одна з версій, що патрони він знайшов саме в час перебування на сході.

Окрім того, його вже притягували до відповідальності за крадіжку та засудили до 3 років позбавлення волі, але звільнили на 11 місяців швидше.

Вдруге постав перед законом за крадіжку, вчинену повторно. Суд до строку, який не добув раніше, додав ще півтора року. Після відбування покарання на шлях виправлення чоловік не став.

За зберігання зброї чоловік сяде за ґрати ще на три роки, але даний термін ще не остаточний. Відповідатиме він ще й за дезертирство.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme