На Росії курсує правосланий автобус

У Хабаровську вийшов на рейс православний автобус, освячений місцевим священнослужителем

На Росії курсує правосланий автобус…

Розповідь про християнський транспорт з'явився в групі "Типовий Хабаровськ" у соцмережі "ВКонтакте", передає Depo.ua.

У салоні, як стверджують пасажири, замість бензину пахне ладаном, а замість реклами розвішані ікони.

Як каже автор публікації, такий православний автобус в місті один. Його освячував монах Антоній, колишній голова місцевої єпархії. За словами екіпажу автобуса, пасажири ставляться до релігійного оздобленню салону по-різному.

"Я продаю квиток, а вони беруть у мене консультації, коли яке православне свято, або в якій церкві проходить богослужіння. Є пасажири, яких починає смикати. Лаються, зляться, бо демоном одержимі такі люди. А був такий випадок, хлопчики побачили наш автобус, перехрестилися і тільки потім зайшли в нього", - розповіла кондуктор православного автобуса Наталя Петрівна.

Пасажири також висловили протилежні думки щодо православного автобуса. Одна з пасажирок заявила, що автобус їде повільно і тому спокійно, що транспорт не потрапить в аварію, хоча, за її словами, людей від бід вберігає Бог.

Інший пасажир заявив, що йому не подобається, як працівники громадського транспорту нав'язують свою віру нехрещеним пасажирам. Він же висловив упевненість, що в разі ДТП ікони не допоможуть.

У міському автотранспортному підприємстві ідею з православним автобусом схвалили, і по неділях він йде з міського маршруту та бере шлях до єдиної зупинки - місцевого монастиря.

Колеги православного екіпажу по автопарку також неоднозначно поставилися до ініціативи розмістити в автобусі ікони. Від бажання наслідувати приклад, до радості, що "Бог милував від таких заходів".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme