Миколаївські "мажори" наполягають, що не чинили опору патрульним в центрі міста

Адвокат Симова стверджує, що його клієнт навіть не допускав висловлювань нецензурною лексикою, а ось патрульні не казали зупинитися

Миколаївські "мажори" наполягають, що не…

Адвокати миколаївських "мажорів" Геннадія Симова та Артема Слободяника під час судових розглядів вказують, що їхні підзахисні не чинили опору поліції. Більш того, патрульні не вимагали в них зупинитися. Про це йшлося під час засідання сьогодні, 3 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

На засіданні, яке продовжилося без потерпілих, суд почав вивчати письмові докази. Зокрема подивилися й відео, завдяки якому й "прославилися" Слободяник і Симов.

Обидва на запитання судді Світлани Скрипченко підтвердили, що учасниками інциденту дійсно були вони. Зокрема суддя поцікавилася, чому Слободяник був роздягнений. Той відповів, що футболку порвав, тому й зняв.

Обидва учасники конфлікту акцентують, що вони не чинили опір патрульним. Так, Слободяник каже, що він навіть не зачепив поліцейську Інну Бохонюк, і вона його не зупиняла: "Потерпілий стояв позаду. Я йшов до нього. Вона (патрульна - ред.) стояла між нами. Я обійшов її. В нього (чоловіка, який все знімав на відео, - ред.) телефон був на рівні грудей. Я хотів вибити телефон. Я взагалі ніякого захвату не відчував".

Також Слободяник і його адвокат стверджують, що патрульна не казала зупинитися, а лише "куди ви зібралися". Адвокат зауважив, що у якості доказів додали не оригінал відео - його скачали з youtube. Відео є змонтованим, тому точно встановити тривалість інциденту неможливо.

Адвокат Симова також наполягав, що опору поліції з боку його підзахисного не було. "На відео видно, що вона (патрульна - ред.) взагалі не підходила до Симова. Вона підійшла до нього спиною. Він перебував обличчям до неї. Вона одразу підійшла до тої людини, з якою спілкувався Симов. Вона навіть не робила захват, про який говорила на засіданні", - сказав захисник.

Також він наполягає, що Симов не хуліганив і навіть не вислолювався нецензурно: "Жодного нецензурного слова від Симова не було. Не було й хуліганських дій", - додав адвокат.

Нагадаємо, вночі 30 серпня у центрі Миколаєва двоє дебоширів влаштували "розбірки" з таксистом. Декілька екіпажів патрульних, що приїхали на виклик, вислуховували образи з боку дебоширів, але не наважувалися їх затримати. Крім того, "не бачили", як людину поруч побили.

"Мажорам" оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України "Хуліганство", що карається обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Крім того, відповідно обвинувального акту, їм інкримінують ч.2 ст.342 КК України (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві).

Зауважимо, що екс-патрульна визнала, що до "мажорів" потрібно було застосовувати спецзасоби. Дебошири надали суду позитивні характерстики, згідно з якими вони "ввічливі й тактичні".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme