Кремль заявляє, що "подарував" $ 22 млрд "невдячному" Лукашенку

Росія надавала і продовжує надавати допомогу економіці Білорусі, в тому числі витративши $ 22,3 млрд в 2011-2015 роках від безмитних поставок нафти

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Кремля.

"Росія надавала і продовжує надавати масштабну економічну, політичну та іншу допомогу Білорусі, виходячи з особливого союзницького характеру відносин двох країн...З 2011 по 2015 роки безмитно щорічно поставлялося 18-23 млн тонн нафти Білорусі. Всього за цей період російський бюджет недоотримав $ 22,3 млрд. Все це є ні чим іншим, як прямою і непрямою підтримкою союзного білоруської держави", - відзначили в Кремлі .

У зв'язку з останніми заявами білоруського лідера Москва закликала Мінськ вирішувати спірні питання в спокійній манері шляхом ділових переговорів.

"Що стосується економічних і комерційних спірних питань, які виникають у господарській діяльності, то вони повинні вирішуватися в спокійній манері, шляхом ділових переговорів. Москва розраховує, що набір розбіжностей, який в даний час фігурує в двосторонньому порядку денному, буде врегульовано в ході таких переговорів", - йдеться в заяві Кремля.

Нагадаємо, сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна подала до суду через зрив домовленостей з Росією щодо поставок нафти.

Крім того, він заявив, що до налагодження відносин із Заходом його підштовхнув "друг Путін".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme