Харківщина готує нову партію гуманітарки для Авдіївки, - Світлична

Харківська область готує нову партію гуманітарної допомоги жителям Авдіївки

Харківщина готує нову партію гуманітарки…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі Харківської обладміністрації, про це під час всеукраїнської cелекторної наради під керівництвом прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана заявила голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Ми продовжуємо збирати гуманітарну допомогу. Швидше за все, будемо готові відправити наступну партію вранці 4 лютого", - повідомила Юлія.

У наступний гуманітарний вантаж від Харківської області увійдуть необхідні для відновлювальних робіт в Авдіївці будматеріали: брус, дошки, цемент, шифер, будівельні суміші та інше.

Світлична також дала доручення оновити інформацію про те, яку кількість жителів Авдіївки, у разі евакуації, зможуть прийняти в районах області.

"Всім службам регіону і структурним підрозділам потрібно бути готовими, в разі необхідності, мобілізувати всі сили і надати необхідну допомогу", - сказала Світлична.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відзначив оперативність Харківської області у питанні надання гуманітарної допомоги Авдіївці.

Він також повідомив, що за останні дні у Авдіївці були зруйновані і пошкоджені 28 будинків.

"Зараз ведуться підготовчі роботи щодо відновлення приватного сектору, а також двох багатоповерхівок, у які 2 лютого потрапив снаряд", - повідомив Зубко.

У ході наради Володимир Гройсман відзначив високий рівень взаємодії підрозділів Нацполіції, ДСНС, військових і комунальних служб в Авдіївці.

Нагадаємо, з Харкова на Донбас відправили 50 тонн гуманітарної допомоги, з них понад 20 тонн продуктів. Все необхідне зібрали буквально за лічені години. До процесу долучилися підприємства і фермери з усіх районів Харківської області.

У Харківській області діє оперативний штаб для надання допомоги жителям Авдіївки.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme