UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Дев'ять причин їсти чорний шоколад щодня, – американський експерт

Якщо ви з тих любителів шоколаду, які відчувають себе через цю звичку ніяково, для вас є хороша новина: він вважається корисною їжею

"Тим, хто по-справжньому любить шоколад, не потрібні виправдання, щоб їсти його щодня: наявність батончика в шафі – достатня причина. Але якщо ви з тих, хто почуває себе через цю звичку ніяково, для вас є хороша новина: чорний шоколад вважають корисною їжею", – розповідає журналістка Джулл Томпсон у колонці для Huffington Post, передає Depo.ua.

Вона називає дев'ять причин, через які ваша одержимість чорним шоколадом корисна і безпечна:

1. Чорний шоколад робить вас щасливим

Не тільки тому, що він неймовірно смачний – що саме собою чудово – але й тому, що він містить триптофан. Триптофан – амінокислота, яку мозок використовує для виробництва серотоніну, нейротрансмітера, що відповідає за відчуття щастя.

Чорний шоколад знижує рівень гормонів стресу

2. Темний шоколад з високим відсотком какао містить багато нерозчинної клітковини

100-грамовий батончик із 70-85% шоколаду містить 11 грамів клітковини. Розчинна клітковина допомагає тримати рівень холестерину низьким, сприяє довгому збереженню ситості, що корисно для вашої травної системи.

3. Темний шоколад може бути корисним для мозку

Саме так, шоколад може допомогти вам сфокусуватися і перешкодити розвитку недоумства. Дослідження показали, що люди, які регулярно їдять шоколад, показують кращі результати на тестах з перевірки активності мозку.

4. І для серця теж

Споживання чорного шоколаду може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Дослідження показали, що вживання в їжу шоколаду п'ять або більше разів на тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань на 57%.

5. У тих, хто їсть шоколад, будуть більш щасливі діти

А хто не хоче своїм дітям щастя? Фінське дослідження показало, що матері, які їдять більше шоколаду під час вагітності, народжують більш щасливих дітей. Відмінна новина для всіх вагітних.

6. У ньому містяться корисні флавоноїди

Флавоноїди – це рослинні антиоксиданти, які містяться в какао і є однією з основних причин корисності темного шоколаду. Вони можуть знижувати кров'яний тиск і рівень холестерину.

7. Чорний шоколад корисний для шкіри

Він може допомогти уникнути сонячних опіків.

8. Це природний антистресовий продукт

А в наш час це дуже важливо. Чорний шоколад знижує рівень гормонів стресу.

9. Маленькі діти його не дуже люблять, тож вам не доведеться ділитися з ними

А отже, вам більше залишиться.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme