Бойовики перебили важливі естакади до Авдіївського коксохіму

Учора в результаті обстрілу на Авдіївському коксохімічному заводі були перебиті естакади, по яких іде живлення на частину заводу, яка досі працює

Про це в ефірі каналу"112 Україна" повідомив директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов, передає Depo.ua.

"Працюємо на колишньому рівні, на 30% нашої потужності. Додати можливості немає, бо ще не відновлена колишня вода. Бригади, які планували вийти вчора, не змогли потрапити на лінії. Зараз з'явилася інформація, що не змогли вийти і сьогодні", - розповів він.

За словами директора, загроза повної консервації заводу залишається:

"Зараз ми наполовину законсервовані. Загроза, безумовно, залишається. Це може бути в будь-який момент, це не можна прогнозувати. Вчора на завод прилетіло і перебило естакади, по яких іде живлення на другу частину заводу. Якби прилетіло трошки лівіше, ми б уже стояли. Підтримка є. Нам наші колеги відправляють багато дизельного палива. Сьогодні 4 машини прийшло. Все це паливо йде на машини ДСНС. Зараз працюють волонтери на вивантаження, роздачу продуктів", - зазначив Магомедов.

Він додав, що в місті вдається утримати температуру теплоносія.

"Більше того, ми змогли підняти її до прийнятного рівня, приблизно до 50 градусів на вході. Там є пошкодження теплотраси, але я не сумніваюся, що з цим завданням справляться і відновлять. Вчорашній вечір для Авдіївки був дуже важким", - сказав директор коксохіму.

При цьому він припускає, що наразі можуть проводиться ремонтні роботи на теплотрасі, а ситуація в місті налагоджується.

"Зараз тихіше. Паніки, я вважаю, що нема, хоча дітей люди вивозять", - зазначив Магомедов.

Нагадаємо, що за даними штабу АТО, протягом минулої доби бойовики 114 разів обстріляли позиції сил АТО. Найгарячіше біля Авдіївки Донецької області, де терористи застовували "Гради" і танки. На 6:00 ранку 3 лютого уже відбулося 7 порушень режиму тиші біля Авдіївки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme