Звільнені після атестації топ-поліцейські Дніпропетровщини масово відновлюються через суд

Керівний склад старої міліції, звільнений по атестації, відновлюються на посадах за рішенням суду

Звільнені після атестації топ-поліцейськ…

Про це йдеться у сюжеті Громадського телебачення, передає Depo.Дніпро.

За даними ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області, за результатами атестації було звільнено 17 вищих керівників поліції. Восьмеро з них пізніше поновилися на посадах за рішенням суду.

Атестаційні комісії рекомендували звільнити 59 керівників середньої ланки поліції Дніпропетровщини. З них було звільнено 20 осіб, половина з них поновилася на посаді за рішенням суду.

Також комісії рекомендували звільнити 249 "простих" поліцейських. З них було звільнено тільки 142 особи.

За даними активіста Олександра Слабоденюка, один з топ-поліцейських – Євген Весна, під час атестації набрав 28 балів з 60 з логіки та 17 з 60 балів з профпридатності, при мінімальному прохідному порозі в 25 балів. Наразі Євген Весна є заступником начальника АНД відділку поліції у Дніпрі.

Як повідомляє активіст, Весна був понижений з посади начальника районного відділку поліції на посаду заступника начальника відділку після проведення службового розслідування.

Розслідування проводилось через заяву його підлеглого про перевищення службових повноважень.

Нагадаємо, з керівного складу поліції регіону за рішенням атестаційних комісій підлягали звільненню 18 чоловік. Це складає 32% від загальної кількості керівництва. 17 з них були звільнені. Начальник поліції Павлограду був звільнений зі своєї посади та переведений на інше місце.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme