Bellingcat підтвердила обстріл Авдіївки з житлових кварталів Донецька (ФОТО, ВІДЕО)

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat спільно з Conflict Intelligence Team (CIT) доводить, що бойовики обстрілюють позиції українських військових з житлових районів окупованого Донецька

Про це йдеться у звіті організації, передає Depo.ua.

Користувачі соцмереж регулярно повідомляють, що бойовики ведуть вогонь по позиціях сил АТО з "Градів" , перебуваючи поблизу об'їзної дороги, де розташований гіпермаркету "Ашан", житлові райони та онкологічна лікарня.

Розслідувачі виявили в соцмережах шість різних відео (опубліковано 31 січня та 1 лютого), на яких видно пуски "Градів" з Донецька. Про те, що РСЗВ знаходяться поблизу гіпермаркету і житлових районах свідчить геолокація відео.

На думку експертів, будь-яка українська контратака, покликана придушити вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають в цьому районі. "Для пусків напевно використовувалися реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю. Таким чином, цілком можна було використовувати інше місце пуску. Проте неодноразове використання місця пуску в 200 метрах на схід від гіпермаркету "Ашан" ясно вказує на те, що ця місцевість була вибрана спеціально, а життя цивільних осіб були навмисно піддані ризику.

Терористи

Терористи

Терористи

Нагадаємо, що бойовики вже шостий день штурмують позиції сил АТО в районі Авдіївки.

2 лютого, внаслідок обстрілу Авдіївки отримав поранення британський фотожурналіст Крістофер Нунн.

За вечір 2 лютого в результаті масованого обстрілу бойовиками Авдіївки стало відомо про загибель двох людей, мирного жителя і водія Держнс, а також про поранення підполковника служби цивільного захисту Держнс Дмитра Третейкіна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme