UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Жителі Миколаївщини страждають від мінералізації вод Інгульця

Екологи задумались про зменшення обсягів скидання надлишків зворотних вод та поліпшення якості води у басейні річки

Жителі Миколаївщини страждають від мінер…

Через постійні скиди мінералізованих вод в Інгулець з гірничорудних підприємств та відсутність сучасних технологій демінералізації шахтних вод практично повністю втратив здатність до самоочищення. Робоча група при Мінприроди працює над рішеннями щодо очищення річки. Про це Depo.Миколаїв повідомили облдержадміністрації.

Так, відбулося перше засідання Робочої групи з питань вирішення проблеми, пов'язаної із скиданням надлишків зворотних вод у р. Інгулець. За словами Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, Мінприроди під час розгляду проекту рішення Уряду щодо скидання із ставка-накопичувача надлишків зворотних вод гірничорудних підприємств Кривбасу в річку Інгулець, порушило питання про вжиття дієвих заходів з метою поетапного зменшення обсягів скидання надлишків зворотних вод та поліпшення якості води у басейні річки.

Він зазначив, що є потенційні загрози для життя та здоров'я людей, для яких Інгулець є джерелом питного водопостачання. Зокрема, йдеться про жителів міст та сіл Миколаївської, Дніпропетровської і Херсонської областей.

Він запропонував представникам гірничорудних підприємств, які були присутні на засіданні Робочої групи, розглянути можливість використання державних еко-кредитів для встановлення сучасного обладнання на підприємствах, яке б дозволило суттєво зменшити скиди забруднюючих речовин у басейн Інгульця.

Нагадаємо, Робоча група була утворена наказом Міністра екології та природних ресурсів відповідно до рішення Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, ухваленого 6 грудня 2016 року. Її основним завданням є вироблення на основі аналізу ситуації практичних механізмів вирішення проблеми, пов'язаної із скиданням надлишків зворотних вод у р. Інгулець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme