Загострення в Авдіївці може бути передвісником страшнішої катастрофи – ЗМІ

Війна в Україні загрожує стабільності в Європі, хоча світ по-троху забуває про український конфлікт

Про це йдеться в сюєеті австралійського каналу АВС, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Австралійський міжнародний оглядач наводить коментарі з інтерв'ю телеканалу АВС посла України в Австралії Миколи Кулініча, який застерігає, що найбільші конфлікти починалися із загострення, яке згодом виходило з-під контролю. Саме тому Україна побоюється, що нинішнє насильство може бути попередником чогось набагато гіршого.

Автор сюжету зауважує, що тривалість конфлікту та озброєння сторін є найкращим доказом того, що сили "ополченців" активно підтримуються Росією, хоча остання всіляко це заперечує.

"Важко зрозуміти, як повстанський рух міг би проіснувати так довго без сторонньої допомоги", - наголошує Вільямс.

Він також наводить думки деяких аналітиків, які вважаєть, що Москва напередодні нового раунду переговорів намагається продемонструвати, що Мінські домовленості нічого не варті.

Підкріплюється згадана думка і коментарем посла України, який звертає увагу, що загострення конфлікту використовується РФ для зміцнення своїх позицій напередодні переговорів, тому Україна закликає Австралію і все світове співтовариство посилити тиск на російський уряд щодо припинення бойових дій.

"Саме зараз у самому центрі Європи йде війна. Поки вона локальна, проте не варто недооцінювати її значення щодо стримання агресора. Однак вона може розростися випадково, чи спровоковано. І навіть далека Австралія не застрахована від того, що може статися далі", - йдеться у коментарі українського дипломата.

В сюжеті посол України в Австралії також привертає увагу до можливої гуманітарної катастрофи в Авдіївці, якщо обстріли не закінчаться, і не буде відновлене енергопостачання чи проведена евакуація населення, для якої потрібне припинення вогню.

Автор сюжету підсумовує матеріал серйозними оцінками ситуації в Україні з боку міжнародної спільноти. Зокрема привертає увагу до того, що Рада Безпеки ООН, де Україна сьогодні розпочала своє головування, закликала обидві сторони припинити насильство, яке охарактеризувала як "небезпечне погіршення".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme