Вінницькі депутати матимуть свій етичний кодекс

В Україні немає закону про депутатську етику, є лише деякі згадки про це в законах про місцеве самоврядування та про статус депутатів місцевих рад

Вінницькі депутати матимуть свій етичний…

Учора, 1 лютого, розпочалася робота над створенням Кодексу етики для депутатів Вінницької міської ради. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької міської ради.

У документі йдеться про прозорість та публічність роботи обранців, порядок звітування перед громадою тощо. Проект кодексу роздали представникам депутатського корпусу для ознайомлення і внесення правок та доповнень, після чого він буде розглянутий на сесії міської ради.

"В Україні немає закону про депутатську етику, є лише деякі згадки про це в законах про місцеве самоврядування та про статус депутатів місцевих рад. Тому виникла ініціатива громадських організацій, які хочуть спільно з депутатами зробити єдиний документ, у якому було б викладено те, якої поведінки очікують виборці від депутатів", – зазначила координатор кампанії у Вінницькій області Олена Регеша.

Депутати опрацьовуватимуть проект етичного кодексу протягом тижня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme