В Одесі затримали курда, якого розшукують у Туреччині за сприяння терористам

Запит на видачу і відповідні матеріали турецька сторона вже направила

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Думская", в Одесі заарештували і готуються видати Туреччині її громадянина Ризу Кана, курда за національністю, якого Анкара розшукує за сприяння терористичній організації, якою турки вважають Робітничу партію Курдистану.

Іноземця затримали співробітники відділу прикордонної служби "Одеса-аеропорт", причому сталося це, коли він намагався намагався полетіти в Мюнхен. Малиновський райсуд Одеси застосував до курда екстрадиційний арешт. Запит на видачу і відповідні матеріали турецька сторона вже направила.

Різе Кану, який є курдським письменником, ставлять в провину надання матеріальної допомоги РПК. Нібито його рахунок в поштовому відділенні використовувався для збору грошей на потреби цієї організації. Крім того, Риза публікував в інтернеті матеріали на підтримку курдського руху.

Ордер на арешт курда виписали ще в 2012 році, в 2016 дані про нього були внесені в базу Інтерполу з червоною карткою.

Відзначимо, що в 2002 році Європейський суд скасував рішення про включення "курдської повстанської групи РПК і її політичного крила КОНГРЕВ-гел в список терористичних організацій ЄС". Україна ніяких рішень щодо статусу Робочої партії Курдистану не приймала.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme