В Одесі видали "Ватну абетку" семирічного автора

Вчора в Одеській обласній бібліотеці імені Грушевського відбулася презентація "Ватної абетки Альоші Ступина"

В Одесі видали "Ватну абетку" семирічног…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "048", книга семирічного Альоші Ступина із села Реутово це абсурдні, наївно-лубочні замальовки того, що відбувається на Росії.

Автор видання Альоша Ступін - це альтер-его російського художника і політичного емігранта Ігоря Поночевний. Як тільки країна-агресор анексувала Кримський півострів в 2014 році, Поночевний покинув Санкт-Петербург і переїхав в Сан-Франциско (США).

Якось з приходом "російської весни" в соцмережах і блогосфері стали з'являтися малюнки, стилізовані під дитячі. На них навіть літера "І" була перевернута, як латинська "N". Вся мережа Інтернету повірила у міф маленького хлопчика із селища міського типу, дивуючись його вигадливій сатирі.

Все почалося на наступний день після референдуму, художник опублікував картинку "Папа і дядько Сергій святкують над фашистами". Вона відразу стала хітом, потрапила в огляд "Радіо Свобода". Ігор Поночевний продовжив арт-проект, роблячи малюнки від імені дитини, висміюючи атмосферу загального тріумфування в РФ.

На вечорі, організованому Оленою Балабі, глядачі змогли побачити автора - була організована Skype-конференція.

Художник назвав російське суспільство "хворим", тому він емігрував з країни через інших політичних поглядів. Кілька разів за "зустріч" з одеситами він назвав Крим українським. Проживаючи в Сан-Франциско, він продовжив кар'єру художника. Його живопис виставляється в місцевій галереї, а також продається через Інтернет в США, Європі та Австралії. Присутні аплодували авторові.

Саму презентацію провів мистецтвознавець і со-куратор Одеської бієнале сучасного мистецтва Михайло Рашковецький. Діалог зі глядача модерували письменник, музикант і публіцист Олександр Топілов разом з головним редактором свіжого одеського видання про культуру Віталієм Гринчук.

Книга надрукована за фінансової підтримки мецената Шота Хаджішвілі в одеському видавництві "Піраміда".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme