Український велогонщик пояснив, чому вдарив у обличчя суперника

Велогонщик команди "Астана" Андрій Гривко пояснив свою агресивну поведінку під час "Тур Дубай"

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на сторінку Андрія Гривка на Facebook. Нагадаємо, сьогодні під час 3-го етапу "Тур Дубай" Гривко вдарив у обличчя німецького гонщика Марселя Кіттеля, за що може отримати дискваліфікацію на 6 місяців.

Сам Гривко свій вчинок пояснив так: "Я в велоспорті з 12 років і прекрасно розумію, що боротьба спринтерів за позицію за три кілометри до фінішу - це нормально. Але коли таке відбувається за 100 кілометрів до фінішу в такому грубому стилі і таких важких погодних умовах - це спричиняє велику небезпеку для гонщиків.

Як вже зізнався сам Кіттель, він грубо штовхнув спочатку мого товариша по команді Дмитра Груздева, а потім і мене, створивши тим самим дуже небезпечну ситуацію, яка могла завершитися не тільки моїм падінням, а й великим завалом в пелотоні. Я агресивною дією відповів на агресивну дію. Можливо, я був занадто емоційний, і такого в велоспорті бути не повинно, але в екстремальних ситуаціях, коли стоїть питання безпеки, дуже складно залишатися спокійним. Я впевнений, що така поведінка, що піддає життя і здоров'я спортсменів небезпеці, викликана тільки своїм егоїзмом, неприпустимим в велоспорті. У пелотоні у нас однакові права, і не має значення, топ-спринтер ти або новачок. Ми повинні поважати один одного.

Як на мене, це демонстрація неспортивної поведінки, коли ти змушуєш когось віддати тобі своє місце тільки тому, що ти відомий гонщик або просто в поганому настрої. Після цього інциденту Кіттель кілька разів, в самому прямому сенсі цього слова, плюнув в мою сторону, чого, як я впевнений, теж у велоспорті бути не повинно. Я запевняю, що це не було звичайною атакою на суперника. Проте, я хочу вибачитися перед організаторами гонки, перед усіма фанатами і перед моєю командою за цей інцидент".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme