Українські художниці показали в Парижі нетрадиційні витинанки

В останній тиждень січня в Парижі на базі Українського Культурного Центру відбулась виставка українських дизайнерок та художниць

Українські художниці показали в Парижі н…

Експозиція отримала назву "Ефект хрізаліди" та поєднала роботи в різних напрямках мистецтва – від живопису та фотоарту до дизайну та відеоінсталяцій, повідомляє Depo.ua з посиланням на "УП".

Кураторками виставки стали Оксана Шевченко та Анастасія Білецька. За їх словами, захід мав на меті привернути увагу до проблеми зміни соціальних ролей чоловіків і жінок. На думку організаторок, сучасна жінка "як лицар, носить на собі сталеві обладунки з написом "недостатньо": "недостатньо струнка", "недостатньо успішна", "недостатньо гарна", "недостатньо кохана", "недостатньо талановита".

"Вивільнити жіночу сутність" художниці намагалися за допомогою різних творчих технік. Зокрема в експозиції можна було побачити в'язану інсталяцію Олени Шабалтас, на яку авторка витратила 5 кілометрів ниток. А також новий погляд Дарини Алєшкіної на старовинне ремесло витинанки, втілене у вигляді гігантського паперового мережива.

Виставка проходила за підтримки посольства України у Франції та французької компанії MAЇNO. Її директор Олександр Старинський в коментарі УП.Культура відзначив великий креативний потенціал України.

"Завдяки проекту Париж вперше побачив унікальне мистецтво витинанки. Мені здається, що вона може бути впізнавана в Європі та світі й асоціюватися з Україною так само, як, приміром, з японською культурою асоціюється мистецтво оригамі", − сказав Старинський.

Найближчим часом у Франції планується проведення низки культурних заходів за участі українських митців. Серед них – Книжковий салон і Тиждень дизайну в Парижі, а також пленер художників у мистецькій резиденції "Замок мистецтв" у Нормандії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Країна Укропів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme