Україна реанімує програму "Корвет" для ВМС

Україна відновлює державну програму по створенню нового корвета для Військово-морських сил

Про це заявив заступник міністра оборони Ігор Паловский, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в 2017 році держфінансування програми "Корвет" має становити понад 1 млрд грн.

Він зазначив, що зараз військове відомство веде переговори з судпромом з переуступки укладеного в 2009 році з Чорноморським суднобудівним заводом (ЧСЗ, Миколаїв) контракту на будівництво корвета.

"Вже є чотири компанії, які хочуть будувати (корвет, - ред.)", - сказав він, виділивши в числі претендентів КП "Дослідно-проектний центр кораблебудування (Миколаїв).

Він нагадав, що новий український корвет призначений для виконання завдань в операційній зоні Чорного і Середземного морів.

Заступник міністра висловив упевненість в потенціалі ВТС за програмою, у першу чергу, з країнами Балто-Чорноморського регіону.

"Майбутнє (у проекту - ред.) є", - сказав він, при цьому зазначивши, що вартість корабля буде значно нижчою.

Нагадаємо, що в 2011 році Кабінет міністрів затвердив державну цільову оборонну програму будівництва кораблів класу "корвет". На період до 2021 року передбачалося будівництво чотирьох кораблів. Орієнтовний обсяг фінансування програми оцінювався в 16,21 млрд гривень. У 2012 році було розпочато будівництво першого українського корвета "Володимир Великий" для оснащення Військово-Морських Сил Збройних Сил України, в останні роки воно фактично було припинено.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme