UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Меркель вирішили "вішати" електронні браслети на потенційних терористів

Уряд ФРН схвалив поправки до закону про Федеральне відомство по кримінальних справах, які, окрім іншого, передбачають спрощення застосування ножних електронних  браслетів для осіб, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів

Про це повідомив журналістам міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Браслети - не панацея, але важливий інструмент спостереження, який суттєво полегшить роботу поліцейських", - заявив де Мезьєр.

Він зазначив, що застосування ножних браслетів буде однаковим як у відношенні громадян ФРН, так і іноземних громадян, що викликають побоювання у правоохоронних органів як схильні до скоєння злочинів. При цьому браслет не підміняє інші форми спостереження.

За його словами, поправки, які є основою програми "Поліція 2020", також передбачають поліпшення координації роботи між федеральними правоохоронними структурами і земельними з метою уникнення дублювання функцій, існування паралельних структур, більш досконалого обміну інформаційними даними. Крім того, планується істотно модернізувати техніку, інформаційне обладнання поліції, а також підвищити заходи захисту даних.

Де Мезьєр також поінформував, що на сьогоднішньому засіданні уряду були затверджені поправки до закону про захист даних, які повністю відповідають європейським критеріям.

У Німеччині налічується, за оцінками поліції, близько 550 потенційних терористів.

Нагадаємо, ввечері 19 грудня в Берліні вантажівка в'їхала в натовп на різдвяному ярмарку. Поліція Берліна повідомила про загибель 12 людей, 50 - отримали травми.

Фура проїхала по території ринку близько 80 метрів. Пізніше поліція повідомила, що у тягача були польські номери. У кабіні вантажівки було знайдене тіло польського водія авто, тоді як нападнику вдалося втекти і його досі розшукує поліція.

Прокуратура кваліфікувала подію як теракт.

Уночі 23 грудня у Мілані застрелили підозрюваного у берлінському теракті тунісця Аніса Амрі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme